***       Водещите вечерни новини       на 29 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 29 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Хамас ще освободи две рускини като жест към Путин. България участва в купуване на системи за ПВО „Щит на европейското небе“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 ноември   

 

„ Отдавна е време да се тръгне уверено и необратимо към решение с две страни въз основа на резолюциите на Организация на обединените нации и на интернационалното право ", сподели генералната директорка на канцеларията на Организация на обединените нации в Женева Татяна Валовая, която прочете тирада, написана от генералния секретар Антониу Гутериш.

По думите ѝ това би означавало " Израел и Палестина да живеят паралелно в мир и сигурност и Йерусалим да бъде столицата на двете страни ".

Тези мнения съответстваха с Международния ден на Организация на обединените нации за взаимност с палестинския народ, който организацията отбелязва годишно, показва Ройтерс.

***

Муса Абу Марзук сподели за радио в линията Газа, че освобождението на двете заложнички е отвън договорката с Израел и че е жест към съветския президент Владимир Путин.

***

***

Доктор Маргарита Машави от болничното заведение „ Уолфсон “, през която са минали доста освободени заложници, споделя, че тези, с които тя е разговаряла, са й разказали, че са били държани в подземия. Имали са право единствено на два часа на светлина, добавя лекарката.

***

„ Какво бихте създали, в случай че 10 000 души бяха убити за един ден в Германия? Какво би направила Германия, в случай че бяха взети 1000 заложници, в това число бебета? Ще каже ли тя – добре, не можем да създадем нищо, тъй като терористите се крият в жилищни региони? “ 

„ Вие сте идващите, не разбирате ли? Германия, Европа. Хамас е част от терористичната ос, състояща се от Иран, " Хизбула “ и хутите и други. Целта им е да поведат първо Близкия Изток, а по-късно и целия свят, към ерата на варварството, към мрачните времена на Средновековието. Това е, което те желаят. И в случай че хората към момента не са разбрали това, би трябвало да схванат. Няма да си тръгнат, до момента в който не ги победим “.

***

***

Руски съд постанови присъда от 10 дни затвор за мъж, който написал с пръст " Не на войната " върху затрупан със сняг турникет на входа на ледена пързалка в московския парк " Горки ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Случаят датира от 23 ноември. Мъжът на име Дмитрий Фьодоров е бил наказан на идващия ден.

***

Одобрен е план на Меморандум за съгласие по отношение на взаимно закупуване на наземни системи за противовъздушна защита в границите на самодейността „ Щит на европейското небе “

***

Обвиненият за убийството на Димитър от Цалапица Рангел Бизюрев е арестуван тази заран в недодялан град на Кралство Дания.

***

„ След днешното си изявление най-малкото, което дължи моят сътрудник Даниел Лорер на българските жители, е опрощение. Не пояснение, а опрощение “.

***

***

„ По време на предизборната акция от ПП-ДБ ме определяха като многоглавата ламя, като проводника на Путин, а в този момент чакат Путин да ги поддържа. Не би трябвало да чакат Путин да ги поддържа.

Това би било почтено и по отношение на техните гласоподаватели “. 

***

„ Г-н Терзиев инициира серия договаряния, само че те не дадоха резултат. Това демонстрира, че формулата ще би трябвало да се смени. Много е значимо ГЕРБ да излязат от окопа, тъй като все още те не вземат участие и не беседват с ПП—ДБ. Може би би трябвало да се смени формулата за договаряния. Лош знак ще е, в случай че общинският съвет вдигне белия флаг и каже партиите да се оправят. По този метод олеква общинският съвет. “

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР